dissabte, 25 de setembre del 2010

LA MESTRA D'AUDICIÓ I LLENGUATGE AL NOSTRE CENTRE

L'escola Jaume Vicens Vives compta amb el servei d'audició i llenguatge, és a dir, l'escola té una logopeda pròpia pel centre. No totes les escoles en tenen i per això n'hem d'estar content i saber quina feina fa.
Una logopeda és un professional del llenguatge i la comunicació. I considerant que tots els processos d'ensenyament i aprenentatge són essencialment comunicació i interacció, llavors veiem la gran importància del llenguatge en l'assoliment dels objectius de l'educació infantil i primària i també de comptar amb un professional d'aquest àmbit. JA que qualsevol alteració del llenguatge pot portar conseqüentment a una alteració del procés d'ensenyament- aprenentatge

Funcions de la mestra d'audició i llenguatge:

Prevenció: implicant a l'entorn (família, escola...) per a potenciar el llenguatge. A través de xerrades, entrevistes, propostes al claustre o a cicles, tallers de llenguatge (properament)

Detecció: dels possibles alumnes susceptibles de ser tractats per la MALL per les seves dificultats de llenguatge i/o parla. A partir dels avisos dels tutors, pares, intervencions de la logopeda a l'aula...

Avaluació i diagnòstic: dels nens ja detectats per a determinar el tipus de dificultat de comunicació, llengua5tge i/o parla, elaborant un perfil lingüístic.

Tractament/derivació: de tots els nens amb dificultats segons un programa d'atenció individual. Amb sessions en petit grup o individuals. Si es considera pertinent es derivarà el nen a altres serveis mèdics (disfonies...) o professionals d'intervenció global (disfèmies...)

Orientació i assessorament i coordinació: a pares i mestres en qualsevol moment del curs. I coordinacions amb altres professionals si és necessari (psicòlegs, pedagogs, metges...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada